« Vissza a bejegyzésekhez

Az organikus elérés miatt fontos, hogy megfelelő számú követővel rendelkezzen oldalunk. Most bemutatjuk, hogyan növelheted pár egyszerű lépésben te is facebook oldalad követőinek a számát.


Aki közösségi oldalakon tartalmat közöl, vagy oszt meg, szeretné ha az üzenete lehetőleg minél több emberhez el tudna jutni. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az oldal követői elolvassák a posztunkat. Ebben az esetben extra költségek nélkül tudjuk az információt az ügyfeleinkhez eljuttatni. Mi van akkor azonban, ha a vállalkozásunk még csak most indult, és ennek megfelelően alig van követője az oldalunknak? Mi ilyenkor a teendő?

A legfontosabb hogy ne essünk kétségbe :

"worry"

A legegyszerűbben ismerőseid meghívásával növelheted az oldalad kedvelőinek és követőinek a számát, de ez bármennyire is csábító első pillantásra, több szempontból sem javasoljuk. Egyrészt ismerőseid jó eséllyel már tudnak róla mivel foglalkozol, és ha bármire szükségük lenne már nagy valószínűséggel felkerestek volna téged, másrészt most nem a barátaink jóindulatát szeretnénk próbára tenni, hanem új ügyfeleket akarunk toborozni a vállalkozásunk számára.

Egy további praktikus módszer, ha meghirdetünk például egy nyereményjátékot. Ehhez több dologra is szükségünk lesz. Egyrészt célszerű tájékozódni milyen típusú nyereményjátékok szervezésére vagyunk jogosultak, illetve milyen egyéb jogi és anyagi vonzatai lehetnek a történetnek. Javaslom mindenkinek aki nyereményjáték szervezésben gondolkodik, hogy előtte alaposan tájékozódjon a szükséges teendőkről pl. itt: https://daskonyveles.hu/nyeremenyjatek-aruminta-adozasa/

Bármelyik változatot is szeretnénk a fenti linken ismertetett nyereményjáték lehetőségek közül végrehajtani mindenképpen célszerű írni egy játékszabályzatot, a későbbi vitás kérdések és NAV problémákat megelőzendő.

Ha ezzel megvagyunk, nincs más hátra, mint világgá kürtölni a nyereményjátékunkat.Nézzük most meg, hogyan működik ez a gyakorlatban.

Az Óriási Akciók facebook oldalnak jelenleg 2 követője van (nem meglepő mert csak most hoztuk létre). Szeretnénk ezt lehetőleg minimális befektetéssel 200 fölé tornázni 7 nap alatt, a facebook ismerőseinkre nem támaszkodva. Ugorjunk hát neki :)!

Miután kedvenc marketing ügynökségünkkel elkészítettük a nyereményjáték szabályzatot, kértünk tőlük egy decens letisztult reklámanyagot, amivel felfogjuk hívni a figyelmet a nyereményjátékunkra.

"creative"

A szokásos dolgok mellett:

  1. A hirdetés szövege legyen rövid határozott
  2. keltse fel az érdeklődést
  3. adja azt az érzést, hogy ha nem csapok le lemaradok valamiről

érdemes még arra figyelnünk, hogy ebben a kampányban kiemelten fontos, hogy egy decens bizalmat közvetítő képi világgal dolgozzunk. A nyeremény már önmagában csábító, további vizuális orgiára ezúttal nincs semmi szükség. Inkább azokra az ösztönökre próbáltunk hatni, hogy a sorsolás igen is meg lesz tartva, és komolyan lehet venni az ajánlatunkat. Ennek megfelelően egyszerű ünnepi színekkel dolgoztunk.

A célunk elérése érdekében napi 700Ft-os költségkeretet állítottunk be. Ahogy az az alábbi grafikonon látszik a hatás nem is maradt el:

"diagram"

Az ajándék költségét a hirdetés költségéhez hozzáadva körülbelül 8000 Ft-ból 219 új követőt szereztünk az oldalunknak. Nem maradt más hátra mint megtartani a sorsolást.

Az ajándék sorsolást több fajta képpen is elvégezhetjük. A legegyszerűbb ha egy facebook applikáció, vagy szolgáltatás segítségével sorsoljuk ki a győztest a nyereményjáték szabályzatában leírt módon. Ennek a felhasznált applikációtól függően lehet plusz költsége. A mi esetünkben azt ígértük, hogy az oldal követői között sorsolunk. Ehhez annyit kellett tennünk, hogy kiexportáltuk az oldal követőit egy külső file-ba, majd ezen egy sorsoló programot lefuttatva meg is lett a nyertes.

"diagram"

Ha felkelltette cikkünk az érdeklődését és Ön is szeretne egy hasonló nyereményjátékot indítani az oldalán, kérem keressen fel minket az info@onbased.com címen. Szívesen segítünk!